Σύμφωνα με το Taste Atlas, τον γαστρονομικό οδηγό παγκόσμιας φήμης, η Ελλάδα είναι πρώτη στην λίστα «Οι 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου»
Άλλη μια διάκριση για την ελληνική κουζίνα.
Σύμφωνα με το Taste Atlas, τον γαστρονομικό οδηγό παγκόσμιας φήμης, η Ελλάδα είναι πρώτη στην λίστα «Οι 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» με βαθμολογία 4.60 στα 5, ενώ δεύτερη είναι η Ιταλία με 4.59 και ακολουθεί το Μεξικό με 4.52. Εντύπωση προκαλεί η θέση της Κύπρου, που βρίσκεται στην 50η με 4.13 στα 5.
Ο γαστρονομικός οδηγός πέρα από την ελληνική κουζίνα, αποθεώνει και το σπετζοφάι. Σύμφωνα με το Taste Atlas, το σπετζοφάι είναι «ένα ρουστίκ ελληνικό πιάτο από την περιοχή του Πηλίου, που παρασκευάζεται με χοντρά χωριάτικα λουκάνικα σοταρισμένα με πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτες και, μερικές φορές, μια πινελιά τσίλι.
Αντικατοπτρίζει την πλούσια ορεινή κουζίνα της κεντρικής Ελλάδας, όπου τα κονσερβοποιημένα κρέατα και τα εποχιακά λαχανικά συνδυάζονταν για να προσφέρουν ζεστασιά και θρεπτική αξία. Το όνομά του προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων «σπέτσι» (μπαχαρικό) και «φαί» (φαγητό), υποδηλώνοντας την πλούσια, ελαφρώς πικάντικη γεύση του. Σερβίρεται καλύτερα με τραγανό ψωμί για να απορροφά τη σάλτσα».