ΕΖΑ: Ισχυρή ανάπτυξη και νέα προϊόντα για το 2024

Ένα «ζεστό» μεσημέρι, παρά τη χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) ανακοίνωσε παρουσία πλήθους δημοσιογράφων την ισχυρή ανάπτυξη που κατέγραψε η εταιρεία για το 2024, με αύξηση της κερδοφορίας και του EBITDA κατά 55%.

Η εταιρεία εδραίωσε τη θέση της στην αγορά, επενδύοντας σε καινοτομία και βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ παράλληλα παρουσίασε νέα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, το 2024 αποτέλεσε έτος ισχυρής ανάπτυξης και στρατηγικής εξέλιξης για την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, καθώς η εταιρεία συνέχισε να εδραιώνει τη θέση της στον κλάδο, επενδύοντας σε καινοτομία, αποδοτικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οικονομικά αποτελέσματα:

  • Αύξηση EBITDA κατά 55%
  • Μεικτό κέρδος προ αποσβέσεων: €13 εκατ. (αύξηση 7%)
  • Μεικτό περιθώριο κέρδους: 44% (από 38% το 2023)
  • Μείωση καθαρού δανεισμού (Net Debt) κατά €4,6 εκατ.

Επιπλέον στοιχεία:

  • Ολοκλήρωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους €7 εκατ.
  • Επενδύσεις €33,2 εκατ. την τελευταία 10ετία
  • Εξαγωγές σε 15 χώρες

Ο Νικήτας Ασπιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΖΑ, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, επικεντρωθήκαμε στην αξιοποίηση σημαντικών επενδύσεων, στον εκσυγχρονισμό της εικόνας των μαρκών μας και στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου που συνδυάζει την παράδοση, την ποιότητα και την καινοτομία. Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024, σε συνέχεια του επιτυχημένου 2023, αποδεικνύουν τη δυναμική μας και μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Προχωράμε στο 2025 με ισχυρά θεμέλια ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας, να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι στην Ελλάδα, στην Αταλάντη, δημιουργούμε εξαιρετικές μπύρες με μοναδικές συνταγές, αρώματα και γεύσεις, εφάμιλλες αν όχι ανώτερες από τις καλύτερες ξένες μπύρες. Ο στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε στις προτιμήσεις των καταναλωτών και να εμπλουτίζουμε τις στιγμές που οι Έλληνες μοιραζόμαστε μαζί, προσφέροντας αξία, ποιότητα και αυθεντικότητα σε κάθε γουλιά. Συνεχίζουμε πιστά να επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, ενισχύοντάς το με την προσθήκη έμπειρων στελεχών της αγοράς, αλλά και με απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μας, που με τη βαθιά γνώση και την πολυετή εμπειρία τους χτίζουν την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης από το 1989. Άλλωστε, οι μπύρες της ΕΖΑ είναι οι άνθρωποι μας!».

Η Δέσποινα Εξάρχου, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr σημείωσε: «Η στρατηγική που ακολουθούμε στην εταιρεία είναι ανθρωποκεντρική. Πίσω από τα προϊόντα, υπάρχει μεγάλη αφοσίωση και πάθος των ανθρώπων της εταιρείας. Έτσι, από όταν ανέλαβα, η στρατηγική που ακολουθήσαμε -από κοινού με τη διοίκηση- βασίστηκε σε τρεις πυλώνες: Βελτίωση των παροχών βάσει των αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού, εστίαση στις εκπαιδεύσεις σε ετήσια βάση στοχεύοντας στο upskilling ώστε και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ανταγωνιστικοί και τέλος, για να αλλάξουμε την κουλτούρα, κάνουμε διάφορες δράσεις εσωτερικά, ώστε να αισθανθεί ο κόσμος μία ομάδα και πως υπάρχει ένα κοινό όραμα». Αξίζει να σημειωθεί πως στην ΕΖΑ εργάζονται 140 εργαζόμενοι.

Νέα προϊόντα ΕΖΑ

Η ΕΖΑ συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά μπύρας. Έτσι, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η ΕΖΑ παρουσίασε και τέσσερα νέα προϊόντα που προστίθενται στο χαρτοφυλάκιό της:

  • PILS HELLAS Radler 2%: Απολαυστικός συνδυασμός μπύρας PILS HELLAS και χυμού λεμονιού, με 2% αλκοόλ. Μια δροσιστική και ευχάριστη επιλογή, ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες ή για όσους προτιμούν μια ελαφριά, αναζωογονητική μπύρα.
  • PILS HELLAS 0,0%: Μία μπύρα χωρίς καθόλου αλκοόλ αλλά με πλούσια, αυθεντική γεύση μπύρας. Με τη μοναδική μέθοδο παραγωγής της, η PILS HELLAS 0.0%, διατηρεί τον πλούσιο χαρακτήρα βύνης και λυκίσκου, προσφέροντας μια πραγματική εμπειρία μπύρας για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδανική επιλογή για όσους αποφεύγουν το αλκοόλ χωρίς να στερούνται τη γεύση και την απόλαυση.
  • A Toda Madre: Δροσιστική, ευκολόπιοτη μπύρα, με απαλά αρώματα βύνης κριθαριού και ευχάριστες νότες λυκίσκου. Εμπνευσμένη από την Dia de los Muertos “Γιορτή της Ημέρας των Νεκρών”, προσφέρει στιγμές δροσιάς και γιορτής σε κάθε καλοκαιρινή συγκέντρωση. Από τις παραλίες μέχρι τις αυλές των σπιτιών, η Α Toda Madre συνδυάζει τη γεύση με τη χαρά του καλοκαιριού.
  • Πειραϊκή: Η συνταγή της Πειραϊκής είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό με 5% αλκοόλ, δημιουργημένο για να ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στη δροσιστική γεύση και τη διακριτική πικράδα. Είναι η μπύρα όπως παλιά, πιστή στην παράδοση και σεβασμό στα ποιοτικά υλικά και την τέχνη της ζυθοποιίας. Γεννήθηκε στη Δραπετσώνα, στον Πειραιά, έναν τόπο-σύμβολο γεμάτο αυθεντικότητα και αγάπη για τις ρίζες.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here