Η HORECA 2025 προβλέπεται να είναι ακόμα πιο συναρπαστική από τις προηγούμενες, ενώ θα επικεντρωθεί, όπως συνηθίζει, στην καινοτομία, το networking και τα deals.
Ο τουρισμός και ο ευρύτερος επισιτιστικός κλάδος είναι δύο από τους «παίκτες» που έχουν ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην οικονομία της χώρας μας. Για να μπορέσουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες τους οφείλουν με τη σειρά τους να διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Προαπαιτούμενο, να συναντηθούν με τους κατάλληλους προμηθευτές από την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά.
Φέτος, από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στο METROPOLITAN EXPO η HORECA 2025, η μεγάλη διεθνής έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό ξενοδοχείων και επιχειρήσεων μαζικής εστίασης που εκφράζει την καινοτομία, την εξέλιξη, τη γνώση, την εμπειρία και το πάθος. Εκεί, για 19η χρονιά, οι επαγγελματίες της φιλοξενίας θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν και να εξερευνήσουν καινοτόμα προϊόντα, ποιοτικές πρώτες ύλες, custom λύσεις, σύγχρονες υπηρεσίες και τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, villas, εστιατορίων, καφετεριών, bars, ζαχαροπλαστείων, καταστημάτων αρτοποιίας και άλλων επιχειρήσεων.

500 premium εκθέτες, 70+ ομιλητές και chefs, πάνω από 80.000 decision makers
Η HORECA 2025 προβλέπεται να είναι ακόμα πιο συναρπαστική από τις προηγούμενες, ενώ θα επικεντρωθεί, όπως συνηθίζει, στην καινοτομία, το networking και τα deals.
Μιλώντας με αριθμούς, σε αυτή θα συμμετάσχουν 500 premium εκθέτες που είναι έτοιμοι να συμβάλλουν έτσι ώστε ο σύγχρονος επαγγελματίας να εξελίξει το μέλλον της επιχείρησής του, περισσότεροι από 70 ομιλητές και chefs που θα παρουσιάσουν όλες τις τάσεις και εξελίξεις για ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, ένα must attend café, ένα πρωτοποριακό bar και ένα εστιατόριο που αναμένεται να συζητηθεί πολύ.

Επιπλέον, περισσότεροι από 80.000 decision makers από όλη τη χώρα, ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεων εστίασης και λιανικής, F&B managers, chefs, αρχιτέκτονες και διακοσμητές θα συναντηθούν με 500 κορυφαία ελληνικά και παγκόσμια brands, για να βρουν specialty καφέδες, όλες τις νέες τάσεις σε ροφήματα – ποτά – αναψυκτικά, μεγάλη ποικιλία τροφίμων & προϊόντων για κάθε εστιατορική κουζίνα, μoντέρνας αισθητικής εξοπλισμό και επίπλωση, εφαρμογές για online οrdering, table booking & self service apps, ολοκληρωμένες λύσεις μηχανοργάνωσης, μηχανήματα και εργαλεία επαγγελματικής κουζίνας, επιτραπέζιο εξοπλισμό.

3 Stages με special events
Μία έκθεση διεθνούς βεληνεκούς δεν μπορεί παρά να έχει φροντίσει για μία ευρεία γκάμα workshops, παρουσιάσεων case studies, αλλά και cooking shows και πρωταθλήματα καφέ.
Έτσι, οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, το stage του Hall 3 του HORECA Business Lab να μεταμορφώνεται για 4 μέρες σε ένα incubator καινοτομίας. Πώς; Μέσα από ανοιχτά workshops, παρουσιάσεις case studies και ενδιαφέρουσες συζητήσεις σχετικά με τις παγκόσμιες τάσεις και εξελίξεις στη digital προβολή, το marketing και το management των ξενοδοχείων, εστιατορίων, cafe και bars από επαγγελματίες του marketing, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και στελέχη της αγοράς.

Τα special events συνεχίζονται στο Gastronomy Lab στο Hall 4, όπου κορυφαίοι εκφραστές της σύγχρονης γαστρονομίας και διακεκριμένοι chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν, μέσω live cooking shows, πρωτοποριακές μεθόδους μαγειρέματος, zero waste τεχνικές, διατροφικές τάσεις, όπως και σύγχρονες προτάσεις menu.

Παράλληλα, στo stage του Hall 1 θα φιλοξενηθούν ενδιαφέροντα workshops που θα επικεντρωθούν στον καφέ. Εκεί θα λάβουν χώρα και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Barista, Brewers Cup και Coffee in Good Spirits 2025 από τον SCA Greece, συγκεντρώνοντας όλους τους κορυφαίους και φιλόδοξους baristas που θα επιδείξουν τις τεχνικές και τις γνώσεις τους για να γράψουν το όνομά τους στο «πάνθεον» των πρωταθλητών του καφέ.

Tέλος, καθώς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος κλείνει 90 χρόνια από την ίδρυση και τη λειτουργία του, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 10:00, συνέδριο με τίτλο «Δημιουργώντας Ευκαιρίες. Ανάπτυξη και Συνοχή», με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων φορέων από όλο το φάσμα της πραγματικής οικονομίας.
Για άλλη μια χρονιά, όλοι οι δρόμοι για την ανάπτυξη των ξενοδοχείων και των μονάδων μαζικής εστίασης περνούν από τη HORECA 2025 και το METROPOLITAN EXPO.
Βγάλε εδώ το εισιτήριό σου. Είσοδος αποκλειστικά για επαγγελματίες.

Χρήσιμες πληροφορίες
Ημέρες και ώρες:
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, 10:00-19:00
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025, 10:00-19:00
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025, 10:00-19:00
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025, 10:00-18:30
www.horecaexpo.gr
Social media
Facebook: HORECA -Greece
Instagram: horecaexpo
LinkedΙn: HORECA Greece
YouΤube: HORECA – Greece