Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να οξύνει τα πνεύματα και να ανεβάσει τους τόνους, λίγες ημέρες μετά το «τελεσίγραφο» των «σκληρών» υποστηριχτών του, που ζητοούσαν τα «κεφάλια» των «4»
Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, η οποία δεν παράγει κανένα πολιτικό αποτέλεσμα, καταφεύγει ο Στέφανος Κασσελάκης, μεταφέροντας τη διχόνοια που επικρατεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση κόμματος, επιλέγοντας να παρακάμψει τα εκλεγμένα – από τα μέλη – όργανα του κόμματος, για να ικανοποιήσει τους οπαδούς του.
«Αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο «διάγγελμα» του προς τους οπαδούς του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να οξύνει τα πνεύματα και να ανεβάσει τους τόνους, λίγες ημέρες μετά το «τελεσίγραφο» που έλαβε από τους σκληρούς υποστηριχτές του, που μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του ζήτησαν τα «κεφάλια» των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα, προειδοποιώντας τον πως αν δεν το κάνει, θα χάσει «εκείνους».
Με βάση τα παραπάνω, αποφάσισε να κάνει μια ακόμα επικοινωνιακή κίνηση, η οποία δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
Ήδη ο ένας εκ των στελεχών που έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πάνος Σκουρλέτης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του. Αύριο, στην Κεντρική Επιτροπή θα αποχωρήσουν και οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας. Επομένως, δεν προστρέχει κανένας υπαρκτός λόγος για να ζητήσει το δημοψήφισμα.
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν ανήκουν στην ηγετική ομάδα, μεν, όμως αντιμετωπίζουν θετικά τον Στέφανο Κασσελάκη, εκτιμούν ότι όλο αυτό έχει να κάνει με την επιλογή του αρχηγού τους να παρακάμψει οριστικά και αμετάκλητα τα όργανα, κάνοντας πράξη την «αδιαμεσολάβητη σχέση με τα μέλη», δηλαδή να μετατραπεί σε έναν ανεξέλεγκτο «ελέω Θεού αυτοκράτορα».