Θέλεις να γίνεις Chef: Ο δρόμος για την επιτυχία ξεκινά από τη σωστή εκπαίδευση!

Για αυτό και το επάγγελμα του Chef έχει εξελιχθεί σε έναν πολυδιάστατο ρόλο που ξεπερνά τα όρια της γεύσης.

Η μαγειρική δεν είναι απλώς μια δημιουργική δουλειά. Και αυτό διότι η σύγχρονη επαγγελματική κουζίνα είναι ένας απαιτητικός κόσμος, όπου η λεπτομέρεια μετρά, ο χρόνος πιέζει και η οργάνωση κρίνει το αποτέλεσμα. Για αυτό και το επάγγελμα του Chef έχει εξελιχθεί σε έναν πολυδιάστατο ρόλο που ξεπερνά τα όρια της γεύσης.

Είναι ο άνθρωπος που συνδυάζει τέχνη, τεχνική κατάρτιση, διαχείριση ομάδας, έλεγχο κόστους, βιώσιμες πρακτικές και κατανόηση των διεθνών γαστρονομικών τάσεων. Και προκειμένου να πετύχει κανείς σε αυτόν τον επαγγελματικό χώρο, η ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη εκπαίδευση δεν είναι, απλώς, επιλογή, αλλά προϋπόθεση. Εκεί ακριβώς είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η LE MONDE, η καλύτερη σχολή μαγειρικής στην Αθήνα, με το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.

Διαμορφώνοντας τους κορυφαίους επαγγελματίες του αύριο

Η αλήθεια είναι πως, σήμερα, το επάγγελμα του Chef γνωρίζει σταθερά σημαντική ζήτηση, με τους επαγγελματίες να έχουν μοναδικές ευκαιρίες απασχόλησης σε όλον τον κόσμο. Όμως, αυτομάτως, αυτό σημαίνει ότι έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο. Και η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση ενός μελλοντικού επαγγελματία είναι η ειδοποιός διαφορά που τον κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό φροντίζει να κάνει η Σχολή Chef με το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Chef – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ», στοχεύοντας στην ταχύτητα, την ακρίβεια και την αυτοπεποίθηση που απαιτεί η επαγγελματική κουζίνα.

Πώς; Ακολουθώντας μία διδακτική μεθοδολογία που καλλιεργεί τις γαστρονομικές, παραγωγικές και οργανωτικές ικανότητες, απαραίτητες σε κάθε είδος επισιτιστικής επιχείρησης. «Χαρίζοντας», μάλιστα, στους σπουδαστές ένα Δίπλωμα υψηλού κύρους, που χαίρει σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές και εστιατορικές επιχειρήσεις και φυσικά, αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Και αυτό αφορά τόσο εκείνους που αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση ή θέλουν να μετατρέψουν το πάθος τους σε επάγγελμα, όσο και εκείνους που επιθυμούν να κάνουν στροφή στην καριέρα τους και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όλα αυτά μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών που δεν περιορίζεται στη μεταφορά γνώσεων. Αντιθέτως, συνδυάζει το θεωρητικό με το πρακτικό πλαίσιο με εργαστηριακά μαθήματα χωρισμένα κατά 50% μεταξύ θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης, από το πρώτο κιόλας εξάμηνο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο διδάσκει στους σπουδαστές της σε βάθος την ελληνική μαγειρική παράδοση και τη διεθνή κουζίνα, αλλά δημιουργεί και συνθήκες που προσομοιάζουν την πραγματική επαγγελματική κουζίνα, με το τελευταίο να είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες σχολές μαγειρικής.

picture2.jpg

Ένα πρόγραμμα που αφήνει το στίγμα του

Μιλάμε, λοιπόν, για ένα πλήρες πρόγραμμα για Σπουδές chef, το οποίο, μάλιστα, εμπλουτίζεται με σεμινάρια και ημερίδες από ειδικούς και κορυφαίους chefs από Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και catering. Μάλιστα, διακρίνεται και για το κορυφαίο διδακτικό προσωπικό του, αποτελούμενο από ενεργούς και καταξιωμένους επαγγελματίες, που «φέρνουν» την εργασιακή τους εμπειρία εντός της αίθουσας διδασκαλίας.

Αλλά, αυτή η σύνδεση με τις ρεαλιστικές συνθήκες της αγοράς δεν σταματά εκεί. Αντ’ αυτού, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να μπουν για τα καλά στους ρυθμούς του επαγγέλματος, μέσα από πρακτική άσκηση και εργασία σε κορυφαίες επιχειρήσεις που μπορεί να τους διασφαλίσει, εγγυημένα, το Γραφείο Σταδιοδρομίας. Αυτό το κάνει, απευθυνόμενο όχι μόνο σε όσους σπουδαστές που επιθυμούν να εργαστούν, αλλά και στους απόφοιτους που εργάζονται και θέλουν να προσλάβουν νεότερους, όπως και σε επιχειρήσεις που ζητούν άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό για τις αντίστοιχες θέσεις απασχόλησης.

Το αποτέλεσμα; Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις Σπουδές μαγειρικής στο εξωτερικό, σε κορυφαίες ελβετικές και γαλλικές σχολές και βρετανικά πανεπιστήμια, ενώ η επαγγελματική τους καταξίωση μοιάζει να είναι δεδομένη. Πράγμα που «δένει» με το γεγονός ότι από αυτούς, είναι χιλιάδες οι επιτυχημένοι που έχουν γράψει το δικό τους success story. Παράδειγμα, ο Ανδρέας Λαγός, ο Νίκος Θωμάς και η Βασιλική Βουρλιωτάκη, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ο Άκης Πετρετζίκης, ο Πάνος Κουμουνδούρος, ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Μανώλης Σαρρής που συμμετείχαν στο Master Chef, κέρδισαν τον τίτλο.

picture3.jpg

Με το επάγγελμα του Chef να έχει αναδειχθεί σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο που συνδυάζει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργικότητα, τον επαγγελματισμό και τις διαχειριστικές ικανότητες, η εκπαίδευση των επαγγελματιών κρίνεται εξίσου απαιτητική. Και η LE MONDE, με το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Chef – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ», διαθέτει όλα τα κριτήρια επιλογής σχολής Chef που χρειάζεται ένας μελλοντικός Chef για να αφήσει το δικό του γαστρονομικό στίγμα.

LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, Αθήνα

210 4830500

https://www.lemonde.edu.gr

Follow LE MONDE

FACEBOOK: https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/LEMONDEedu

TIKTOK: https://www.tiktok.com/@lemonde_edu


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here