Ο γάμος της χρονιάς: Οι VIP καλεσμένοι και το νυφικό «κόσμημα» που έκανε να φτιαχτεί… 540 ώρες

Ο μεγιστάνας της γρήγορης μόδας, Ουμάρ Κουμάνι παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Νάντα Καμάνι σε έναν γάμο-υπερθέαμα που στοίχισε περισσότερα από 23 εκατομμύρια ευρώ και είναι βέβαιο ότι θα συζητιέται για πολύ καιρό

Είναι διάσημος για την εταιρεία ρούχων γρήγορης μόδας, η οποία βγάζει εκατοντάδες ρούχα την εβδομάδα. Ο Ουμάρ Καμάνι, συνιδρυτής του PrettyLittleThing, είναι γνωστό ότι δίνει προϊόντα με εκπτώσεις «100%», ενώ τα τοπ και τα φορέματά του είναι τόσο αναλώσιμα που συχνά πωλούνται για ελάχιστες…πένες.

Ο 36χρονος Κροίσος ωστόσο παντρεύτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια παραμυθένια τελετή 23,3 εκατομμυρίων ευρώ στη νότια Γαλλία. Η νύφη, η 31χρονη Νάντα Καμάνι φορούσε ένα φόρεμα Christian Dior φτιαγμένο από το «τέλειο ύφασμα», ένα «μαλακό, φωτεινό μετάξι», που χρειάστηκε 540 ώρες για να κατασκευαστεί στο χέρι.

Το φόρεμα, που σχεδίασε η δημιουργική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri, δεν θα μπορούσε να έχει καμία σχέση με τα πάμθηνα ρούχα που έκαναν τον Καμάνι ζάμμπλουτο. Δημιουργήθηκε στο εργαστήριο του Dior από τρεις μοδίστρες υψηλής ραπτικής και έναν δημιουργό πατρόν, είχε λαιμόκοψη και πέπλο από μεταξωτό τούλι και δαντέλα.

Τις λεπτομέρειες δημοσίευσε η αραβική Vogue, η οποία κοινοποίησε στο διαδίκτυο μια αξιολόγηση των πάντων, από τα αρχικά σκίτσα του σχεδιασμού μέχρι τον αριθμό των εμφανίσεων (τέσσερις), λίγα μόνο λεπτά αφότου το ευτυχισμένο ζευγάρι είπε το «δέχομαι».

Η τετραήμερη γιορτή στο Hotel du Cap-Eden-Roc περιλάμβανε ένα πάρτι καλωσορίσματος και δύο γαμήλιες τελετές, με ερμηνείες από τους Ρόναν Κίτινγκ, Αντρέα Μποτσέλι και Μαράια Κάρεϊ. Το καλωσόρισμα δίπλα στην πισίνα είχε ένα αραβικό θέμα, με καλλιτέχνες χέννας, χορευτές της φωτιάς και της κοιλιάς, καθώς και μια τεράστια επίδειξη πυροτεχνημάτων. Η μέλλουσα νύφη φορούσε ένα προσαρμοσμένο λευκό φόρεμα Zuhair Murad μέχρι το πάτωμα.

Την επόμενη μέρα έγινε η δυτική γαμήλια τελετή. Η νύφη «περπάτησε μέσα από μια λεωφόρο με λουλούδια» προς τον γαμπρό της, ο οποίος περίμενε κάτω από ένα ροδαλό κιόσκι με σμόκιν Tom Ford. Καθώς κατέβαινε στο διάδρομο, ο Μποτσέλι ερμήνευσε το «Prayer» με μια πλήρη ορχήστρα.

«Είναι κάτι που κάθε κοριτσάκι ονειρεύεται, αλλά το να το κάνω με τέτοιο στυλ, σε τόσο όμορφο περιβάλλον και φυσικά με τον άντρα των ονείρων μου ήταν πραγματικά ένα παραμύθι», είπε η κυρία Καμάνι. Ο σύζυγός της πρόσθεσε: «Τι να πω; Έμεινα άφωνος όταν είδα τη Νάντα με αυτό το φόρεμα. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή». Μετά από το δείπνο, καλεσμένοι όπως η Nαόμι Κάμπελ και ο Ρίο Φέρντιναντ χόρεψαν καθώς η Μαράια Kάρεϊ τραγουδούσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Η PrettyLittleThing ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012 ως μια μικρή εταιρεία μόνο για αξεσουάρ, αλλά έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές γρήγορης μόδας στον κόσμο. Ο Καμάνι είχε μάθει το επάγγελμά του από τον πατέρα του, τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Mαχμούντ Αμπντάλα Καμάνι, ο οποίος είναι συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Boohoo.

Άρχισε να εργάζεται στην Boohoo, μια επωνυμία που έχει επικριθεί για τη γρήγορη μόδα, το 2006 για να μάθει περισσότερα για την οικογενειακή επιχείρηση. Έξι χρόνια αργότερα, σε ηλικία 24 ετών, ίδρυσε το PrettyLittleThing μαζί με τον αδερφό του Άνταμ, επιστρατεύοντας γρήγορα διασημότητες όπως η Mάιλι Σάιρους και η Ρίτα Όρα για να διαφημίσουν το brand.

Διάσημοι καλεσμένοι στον γάμο της χρονιάς

Τον Νοέμβριο του 2021, η εταιρεία επικρίθηκε ότι συνέβαλε στον επιβλαβή κύκλο της γρήγορης μόδας, προσφέροντας έκπτωση 100% σε ορισμένα είδη σε εκπτώσεις της Black Friday. Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η βιομηχανία της μόδας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής νερού και είναι «υπεύθυνη για το 8-10% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα, περισσότερο από όλες τις διεθνείς πτήσεις και τη θαλάσσια ναυτιλία μαζί».

Ο Καμάνι λέγεται ότι εχει περιουσία περίπου 931 εκατομμυρίων ευρώ. Τον περασμένο Απρίλιο, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της PrettyLittleThing. Σε προηγούμενη συνέντευξή του στη Vogue Arabia, είχε πει: «Δεν συμφωνώ με τον ορισμό της γρήγορης μόδας ως αναλώσιμης ή μιας χρήσης απλώς και μόνο λόγω της τιμής της».

Επέμεινε ότι το PrettyLittleThing δίνει έμφαση στην αειφορία, χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμες σακούλες αποστολής και δεν καεί ποτέ απούλητα ρούχα ούτε τα διοχετεύει σε χωματερές.

Ο πλούσιος γάμος έρχεται καθώς η Boohoo, η μητρική εταιρεία του PrettyLittleThing, αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις. Ο λιανοπωλητής δεν αντιμετωπίζει μόνο τον ανταγωνισμό από τον ανερχόμενο κινεζικό γίγαντα Shein, αλλά επίσης εξακολουθεί να ανακάμπτει από μια σειρά καταγγελιών για συνθήκες σύγχρονης δουλείας. Οι ισχυρισμοί για καταναγκαστική εργασία στην εφοδιαστική αλυσίδα της Boohoo εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2020 και επαληθεύτηκαν αργότερα σε μια ανασκόπηση από την Alison Levitt KC.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here