Φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία: Στους 78 οι νεκροί, πάνω από 170 αγνοούμενοι

Εθελοντές που χρησιμοποιούν βάρκες, τζετ σκι – ακόμα και κολύμπι – έχουν βοηθήσει στις συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσωσης

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες στη νότια πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίαςως σύμφωνα με τον απολογισμό της Κυριακής ανήλθαν σε 78, με περισσότερους από 115.000 εκτοπισμένους.

Ο πρόεδρος Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έφτασε στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ το πρωί της Κυριακής με τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του για να συζητήσουν τις προσπάθειες διάσωσης και ανοικοδόμησης με τις τοπικές αρχές.

Εθελοντές που χρησιμοποιούν βάρκες, τζετ σκι – ακόμα και κολύμπι – έχουν βοηθήσει στις συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσωσης.

Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά, καθώς 105 άνθρωποι αναφέρθηκαν αγνοούμενοι την Κυριακή, από περίπου 70 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την κρατική αρχή πολιτικής άμυνας. Είπε επίσης ότι ερευνά εάν άλλοι τέσσερις θάνατοι σχετίζονται με τις καταιγίδες.

Οι πλημμύρες από τις καταιγίδες τις τελευταίες ημέρες έπληξαν περισσότερα από τα δύο τρίτα των σχεδόν 500 πόλεων της πολιτείας, που συνορεύει με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, αφήνοντας περισσότερους από 115.000 εκτοπισμένους, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει δρόμους και γέφυρες σε πολλές πόλεις. Οι βροχές προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις και μερική κατάρρευση φράγματος σε μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα το απόγευμα της Κυριακής, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της πολιτείας ήταν χωρίς νερό, δήλωσαν οι αρχές.

Στο Πόρτο Αλέγκρε, η λίμνη Γκουάιμπα έσπασε τις όχθες της, σημειώνοντας την υψηλότερη στάθμη νερού που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με την εθνική γεωλογική υπηρεσία. Το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις από την Παρασκευή.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here