Σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τη Μόσχα – Συνελήφθη άνδρας στην Πολωνία

Ο Πολωνός ύποπτος συνελήφθη με την κατηγορία ότι έδωσε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να είχε ενεργοποιήσει η Μόσχα, όπως προκύπτει μετά τη σύλληψη υπόπτου στην Πολωνία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο Πολωνός ύποπτος συνελήφθη με την κατηγορία ότι έδωσε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ώστε να διευκολύνει το σχέδιο της Μόσχας.

Ο Paweł K., όπως κατονομάζεται σε διεθνή ΜΜΕ, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών, καθώς ομολόγησε ότι «ήταν έτοιμος να ενεργήσει για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών πληροφοριών».

Ο άνδρας είχε αναλάβει το σκέλος συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών, ειδικότερα δε για την ασφάλεια του αεροδρομίου «Rzeszów-Jasionka», το οποίο χρησιμοποιεί ο Ζελένσκι για τις μετακινήσεις του.

«Αποστολή μου ήταν να βοηθήσω τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να σχεδιάσουν μια πιθανή επίθεση» στον Ουκρανό ηγέτη, ανέφερε ο ύποπτος, σύμφωνα με την Πολωνική Εισαγγελία.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here