Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα

«Είναι μια απόφαση, την οποία την πήρε ο ίδιος ο Πρόεδρος και την πήρε χθες το βράδυ» εξήγησαν κομματικές πηγές

Το μείζον ζήτημα των τελευταίων ωρών, δηλαδή η συμμετοχή ή όχι του Δημήτρη Παπανώτα, λύθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Επομένως, μ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η ένταση.

Το Εκτελεστικό Γραφείο είναι ένα όργανο, το οποίο ελέγχεται πλήρως από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -με εξαίρεση την Όλγα Γεροβασίλη- επομένως, δύσκολα θα υπήρχαν γενικευμένες εντάσεις.

«Είναι μια απόφαση, την οποία την πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος και την πήρε χθες το βράδυ» εξήγησαν κομματικές πηγές, αναφορικά με την αποπομπή του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπανώτα. Απλώς μεσολάβησε το ταξίδι του και με το που επέστρεψε στην Ελλάδα, ενημερώθηκε για τα νεότερα δεδομένα και γνωστοποίησε την απόφαση, πρόσθεσαν. «Είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ το πώς στέκεται απέναντι σ’ αυτά τα θέματα πρωτίστως» μετέδιδαν οι ίδιες πηγές. Αναφορικά με την αυριανή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, υπογράμμισε πως αυτή θα έχει θετικό περιεχόμενο και προγραμματική στόχευση, χωρίς αναφορές στην ΝΔ, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν και οι 42 υποψήφιοι.

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης θέλησε να μεταφέρει προς το Εκτελεστικό Γραφείο ένα από τα 5 ονόματα των προσώπων που θα προτείνει στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά τα μέλη του κομματικού οργάνου τον απέτρεψαν για λόγου προκριματικών εκλογών, λέγοντας πως θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν και τα αλλά κόμματα την ίδια πρακτική.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here