Bitcoin ή σπίτι στο Λονδίνο: Ποιο είχε την υψηλότερη απόδοση την τελευταία 10ετία – Ειδικοί απαντούν

Ποιο παρείχε υψηλότερη απόδοση την τελευταία δεκαετία, το Bitcoin ή ένα σπίτι στο Λονδίνο 

Το Bitcoin, το πιο διάσημο κρυπτονόμισμα παρείχε απόδοση σχεδόν 5.000% την τελευταία δεκαετία. Η αγορά ακινήτων του Λονδίνου έχει αποδειχθεί την ίδια στιγμή ένα από τα καλύτερα στοιχήματα για επενδύσεις τα τελευταία 10 χρόνια, με απόδοση άνω του 44%, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση αγοράς του βρετανικού κτηματομεσιτικού γραφείου Foxtons.

Η Foxtons ανέλυσε την απόδοση της αγοράς κατοικιών της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι εννέα άλλων δημοφιλών επενδυτικών επιλογών, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και του FTSE 100. Διαπίστωσε ότι μόνο δύο επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία απέφεραν υψηλότερες αποδόσεις επένδυσης την τελευταία δεκαετία.

Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις την εκπληκτική απόδοση 4.963% που είχε το Bitcoin σε αυτήν την περίοδο 10 ετών. Το κρυπτονόμισμα είχε μέση αξία 840,3 $ τον Δεκέμβριο του 2013, η οποία αυξήθηκε στα 42.544 $ την περίοδο έως τον Δεκέμβριο του 2023. (Και σημείωσε ακόμη υψηλότερα έκτοτε, σημειώνοντας νέο υψηλό όλων των εποχών στα μέσα Μαρτίου 2024 με ένα Bitcoin αξίας άνω των 73.000 $ .)

Εν τω μεταξύ, ο χρυσός – η επένδυση του ασφαλούς καταφυγίου – παίρνει τη δεύτερη θέση, με απόδοση επένδυσης 66,8% την ίδια περίοδο, με τιμή περίπου 1.223,9 $ το 2013 και έφθασε τα 2.042 $ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η τιμή του ασημιού αυξήθηκε κατά 22,9% πιο συγκρατημένα ενώ η επένδυση στον δείκτη FSTE 100 (παρακολουθώντας την τιμή της μετοχής των 100 μεγαλύτερων εταιρειών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου) θα είχε ακόμη μικρότερη απόδοση 15,7%. Η χειρότερη επιλογή αποδείχθηκε ότι ήταν το WTI Crude Oil (-26,3%), Brent Crude Oil (-30,2%) και το φυσικό αέριο (-41,5%).

«Το επενδυτικό τοπίο αλλάζει συνεχώς και, ενώ ορισμένα παραδοσιακά οχήματα έχουν σημειώσει απότομη πτώση της αξίας τους την τελευταία δεκαετία, όπως το φυσικό αέριο, άλλες αναδυόμενες αγορές όπως τα κρυπτονομίσματα έχουν βιώσει μια περίοδο άνθησης, αν και με αυξημένο βαθμό αστάθειας. “, δήλωσε ο CEO της Foxtons, Guy Gittins.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here