Συρία: 38 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Στόχοι αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σκότωσαν 38 στρατιωτικούς, ανάμεσά τους πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το Reuters

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κοντά στη συριακή πόλη Χαλέπι, σύμφωνα με αναφορές.Το συριακό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι τα πλήγματα έπληξαν πολλές τοποθεσίες στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι οι στόχοι ήταν αποθήκες όπλων που χρησιμοποιούνταν από την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ δεν σχολιάζει συνήθως επιθέσεις κατά της Συρίας.

Επικαλούμενο δύο πηγές ασφαλείας, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ είναι μεταξύ των νεκρών και αναφέρει τον αριθμό των νεκρών σε 38. Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι σκοτώθηκαν επίσης πολίτες και συριακό στρατιωτικό προσωπικό.

Η SOHR, μια ομάδα παρακολούθησης με εκτεταμένο δίκτυο επαφών στη Συρία, λέει ότι «δεκάδες» άλλοι τραυματίστηκαν. Οι στοχευόμενες τοποθεσίες βρίσκονται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου, προσθέτει.

Από το ξέσπασμα του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιδρομές στη Συρία, στοχεύοντας κυρίως ομάδες που συμμάχησαν με το Ιράν, σημαντικό υποστηρικτή της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

Τα χτυπήματα έχουν αυξηθεί από τότε που η Χαμάς πραγματοποίησε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία αντιποίνων για την καταστροφή της οργάνωσης στη Γάζα. Η Χεζμπολάχ έχει επίσης εξαπολύσει επανειλημμένα ρουκέτες κατά του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι νέες αεροπορικές επιδρομές συνέπεσαν με επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Χαλέπι που πραγματοποιήθηκαν από «τρομοκρατικές οργανώσεις», αν και δεν διευκρίνισε εάν υπήρξαν περαιτέρω θύματα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here