ΣΥΡΙΖΑ: Το ευρωψηφοδέλτιο σε πρώτο πλάνο – Υβριδικές προκριματικές, οι σίγουροι, οι «φίρμες»

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου για την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, από την οποία θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι των ευρωεκλογών

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου με το οποίο θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών, μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος συνεχίζει να υπηρετεί τη σύντομη στρατιωτική του θητεία.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεδριάζει από τις 11.00, στην Κουμουνδούρου και συζητάει για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Απριλίου. Όλα δείχνουν πως η προκριματική εσωκομματική αναμέτρηση, θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον Στέφανο Κασσελάκη.

Και αυτό διότι θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο. Δηλαδή και με κάλπες στις οργανώσεις του κόμματος, αλλά και μέσω διαδικτύου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Κρέτσος ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία ότι το σύστημα είναι, πλέον, έτοιμο. Επομένως, όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσω της πλατφόρμας isyriza. Το μόνο που έχουν να κάνουν πριν, είναι να μπουν στην πλατφόρμα και να δηλώσουν σε ποια περιφέρεια από τις 13 της χώρας, επιθυμούν να ψηφίσουν για να πριμοδοτήσουν τους εκλεκτούς τους.

Διότι τα πρόσωπα που εν τέλει θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο, θα εκλεγούν ανά περιφέρεια, έτσι ώστε να υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση ολόκληρης της χώρας σε αυτό. Επομένως, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πόσοι θα λάβουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία, καθώς η προώθηση της αποτελούσε βασική προτεραιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Πάντως, είναι σαφές ότι πλεονέκτημα θα έχουν τα πρόσωπα εκείνα που διατηρούν προσωπικούς μηχανισμούς, δηλαδή πρώην βουλευτές και πρώην αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, που βρίσκουν συχνά-πυκνά χώρο στα τηλεοπτικά πάνελ. Επομένως, είναι σαφές ότι τα όποια πρόσωπα επιλεγούν να συμπληρώσουν τη λίστα από τα συνολικά 600 άτομα που έχουν αποστείλει ήδη το βιογραφικό τους, θα δυσκολευτούν να αντιπαρατεθούν με τους «προύχοντες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν και κάποιες λίγες θέσεις -πέντε αναφέρουν οι πληροφορίες- που θα μείνουν κενές, έτσι ώστε ο πρόεδρος του κόμματος να μπορεί να τις προφέρει σε συμμάχους και προσωπικότητες εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Στο ευρωψηφοδέλτιο θα βρίσκονται σίγουρα οι νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Επίσης, μέσω των εσωκομματικών καλπών θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους οι πρώην βουλευτές Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στην κρίση των μελών θα εκτεθούν, επίσης, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς, ο σύμβουλος του προέδρου, Νίκος Φαραντούρης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή, Βαγγέλης Αντώναρος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν προτίθεται να «τρέξει» στην «κούρσα» των ευρωεκλογών. Όμως, με δεδομένο ότι η αξιοπιστία δεν αποτελεί το δυνατό του «χαρτί», κανένας δεν αποκλείει το να διεκδικήσει μια θέση στην ευρωβουλή.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here