To ηλεκτρικό Hummer είναι έτοιμο για κατάταξη

Όπως και το αρχέτυπο Hummer της δεκαετίας του ‘90, έτσι και το νέο δεν μπορεί να αρνηθεί τη στρατιωτική του πλευρά. Και ας είναι και ηλεκτρικό.

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να έχετε ακούσει πως τo Hummer έχει επιστρέψει εδώ και περίπου ένα χρόνο στην αγορά των ΗΠΑ και παρόλο που προσφέρεται μόνο ως ηλεκτρικό έχει γίνει ανάρπαστο.

Πρόσφατα, η General Motors Defense αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Electric Military Concept Vehicle (EMCV), το οποίο είναι ουσιαστικά ένα «γυμνό» Hummer EV με αρκετές τροποποιήσεις για στρατιωτική χρήση.

Το ηλεκτρικό Hummer μοιάζει αρκετά με το βενζινοκίνητο Chevy Colorado ZR2, ένα στρατιωτικό όχημα που παρουσιάστηκε το 2020. Ωστόσο, το Hummer θα μπορεί να προσεγγίζει τους στόχους του αθόρυβα, έστω και αν είναι πολύ πιο βαρύ, έστω και αν δεν έχει την ίδια αυτονομία ή τους ίδιους χρόνους ανεφοδιασμού και φόρτισης.

Πίσω από το χαρακτηριστικό χακί υπάρχει το πλαίσιο και το σύστημα πρόωσης του πολιτικού Hummer EV, αυτό με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες που μπορούν να παρέχουν συνδυασμένη απόδοση άνω των 1.000 ίππων και που τροφοδοτούνται με ενέργεια από τη τεράστια συστοιχία μπαταριών Ultium των new 205 kWh.

Σύμφωνα με την GM Defense, το στρατιωτικό Hummer μπορεί να διανύσει έως και 480 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση, ενώ είναι εξοπλισμένο με μια μικρή γεννήτρια πετρελαίου με ισχύ 12 kW για φόρτιση εν κινήσει.

Τα αμορτισέρ της Fox έχουν αντικαταστήσει το στάνταρ σύστημα πνευματικής ανάρτησης του πολιτικού Hummer, το σύστημα πέδησης έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, ενώ οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής έχουν βελτιωθεί. Επίσης, υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι τροχοί με ελαστικά υψηλής αντοχής.

Στο εσωτερικό, δεν υπάρχει καμία από τις ανέσεις που συναντάμε στην επιβατική έκδοση του GMC Hummer EV: ένας σωληνωτός κλωβός προστασίας προστατεύει τον οδηγό και τους πέντε επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα στρατιωτικό όχημα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here