Νομική και Σπουδές Φυσικής Αγωγής: Οι επιλογές για σπουδές υψηλού επιπέδου στην Αθήνα

Μία από τις πιο περιζήτητες κατευθύνσεις σπουδών αποτελεί η Νομική, ενώ η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός, ανεβαίνουν επίσης διαρκώς, ιδιαίτερα καθώς η παγκόσμια τάση γύρω από την ευεξία και το wellbeing βάζει την άσκηση όλο και περισσότερο στη ζωή μας.

Οι σπουδές στους δύο αυτούς τομείς μέσω του συστήματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν είναι πάντοτε εφικτή, για διάφορους λόγους που μπορεί να έχουν να κάνουν με την ίδια την προσφερόμενη ποιότητα σπουδών, τις δεξιότητες που προσφέρουν οι συγκεκριμένες σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων αλλά και η ίδια η τύχη, πολλές φορές.

Σήμερα όμως, οι νέοι έχουν μία σπουδαία δυνατότητα που μπορούν να αξιοποιήσουν ώστε να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύονται και να ακολουθήσουν τον επαγγελματικό δρόμο που πραγματικά επιθυμούν, χωρίς συμβιβασμούς, αλλά αντίθετα, με την υψηλότερη ποιότητα σπουδών: Αυτό ακριβώς που προσφέρει σήμερα το IdEF College, που συνεργάζεται με το γαλλικό πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord.

Το ιδιωτικό κολλέγιο Institution d’Etudes Francophones (IdEF) άρχισε τη λειτουργία του στην Αθήνα το 1995, συμπράττοντας με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, με σκοπό την παροχή των ακαδημαϊκών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Paris 13 στην Ελλάδα. Οι φοιτητές του IdEF είναι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών (LICENCE, MASTER) το Sorbonne Paris Nord απονέμει στους Έλληνες πτυχιούχους τα Εθνικά Γαλλικά πτυχία και master Νομικής και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού , όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους Γάλλους φοιτητές, που αναγνωρίζονται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ως πτυχία της Σορβόννης.

Στην Ελλάδα η αναγνώριση γίνεται από το ΣΑΕΠ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πτυχίο Νομικής του IdEF είναι το πρώτο αναγνωρισμένο πτυχίο διεθνούς πανεπιστημίου στη χώρα μας.

Σπουδές Νομικής στα γαλλικά και τα ελληνικά, με διεθνή αναγνώριση

Η σχολή Νομικής του IdEF δημιουργεί απόφοιτους που κατέχουν άρτια εκμάθηση των βασικών θεωρητικών γνώσεων και εννοιών της Νομικής, των νομικών τεχνικών και της νομικής ορολογίας και μεθοδολογίας αλλά και τον χειρισμό του γραπτού και του προφορικού νομικού λόγου. Μετά τα τρία πρώτα έτη φοίτησης, που αποτελούν τη «Licence», δηλαδή το προπτυχιακό Νομικής, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής για άσκηση σε Κυπριακό Δικηγορικό Σύλλογο, διάρκειας 12 μηνών. Στη συνέχεια προβλέπεται αυτόματη εγγραφή σε Ελληνικό Δικηγορικό Σύλλογο με την ιδιότητα του Ευρωπαίου Δικηγόρου. Με έναν επιπλέον χρόνο φοίτησης, το Master 1, ο φοιτητής αποκτά το πτυχίο «Μaîtrise», με το οποίο δίνεται η δυνατότητα εγγραφής για άσκηση σε Ελληνικό Δικηγορικό Σύλλογο, διάρκειας 18 μηνών, με την ίδια διαδικασία που ισχύει για όλους τους πτυχιούχους Νομικής Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και η δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων ΑΤΕΕΝ (ΣΑΕΠ) του υπουργείου Παιδείας με εγγραφή στους Ελληνικούς Δικηγορικούς Συλλόγους μετά από εξετάσεις επάρκειας.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα «Licence» διδάσκεται με δύο τρόπους, είτε σε ελληνόφωνο πρόγραμμα, με εκμάθηση γαλλικών είτε σε γαλλόφωνο, με εκμάθηση ελληνικών, τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια (supports de cours) διανέμονται στους φοιτητές και στις δύο γλώσσες (ελληνικά και γαλλικά), ενώ οι απόφοιτοι έχουν κατακτήσει τη δεξιότητα να χειρίζονται τη νομική ορολογία τόσο στα ελληνικά, όσο και στα γαλλικά αλλά και στα αγγλικά. Επιπλέον, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σορβόννη ή σε άλλο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, εφόσον το επιλέξουν.

Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός: Σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής

Στο τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του IdEF College οι νέοι έχουν πρόσβαση σε υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής, ενώ τα μαθήματα διδάσκονται στα ελληνικά. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, ενώ με την ολοκλήρωση 4ου έτους, όσοι το επιθυμούν αποκτούν πτυχίο που αναγνωρίζεται από το ΣΑΕΠ και μπορούν να διδάξουν ως καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία και να συνεχίσουν σε επίπεδο μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού με στόχο την έρευνα ή την ακαδημαϊκή καριέρα.

Το ΙdEF College ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του Sorbonne Paris Nord και τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, ενώ τα πρακτικά, 2-3 φορές την εβδομάδα, σε συνεργαζόμενους Αθλητικούς Συλλόγους. Η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων γίνεται από άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία ενώ τα πρακτικά μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες-προπονητές, με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του Αθλητισμού και της προπονητικής.

Σήμερα οι νέοι έχουν την επιλογή να σπουδάσουν στην Αθήνα Νομική και Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό στο IdEF College, παίρνοντας υψηλού επιπέδου μόρφωση που ανοίγει όλους τους δρόμους για το μέλλον τους.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here