Πόσα χιλιόμετρα λέτε πως έχει κάνει ένα Toyota Hilux;

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Toyota είναι η αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου καθώς και τα πολλά χιλιόμετρα που διανύουν.

Του Γιάννη Σκουφή

Χαρακτηριστικό είναι το Hilux των φωτογραφιών μας που έχει μία αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία. Αγοράστηκε στις ΗΠΑ το 1980 και έχει περάσει από σκληρή χρήση σε εκτός δρόμου διαδρομές μέχρι και σε χωμάτινα ράλι.

Το ξεκίνημα του δεν ήταν ιδανικό αφού μόλις δύο εβδομάδες μετά την αγορά του τράκαρε με φορτηγό. Στη συνέχεια επισκευάστηκε και μπήκε και ένα roll-cage που ακύρωσε την εγγύηση.

Όλα αυτά τα χρόνια το Hilux είχε τον ίδιο ιδιοκτήτη, ο οποίος λέει ότι δεν το λυπήθηκε καθόλου και πως κουβαλούσε διάφορα αντικείμενα, έκανε άλματα, ανέβαινε σε πλαγιές και συμμετείχε μέχρι και σε χωμάτινους αγώνες.

Ο αρχικός κινητήρας των 2.200 κυβικών λίτρων αντικαταστάθηκε μετά από 640.000 χιλιόμετρα από έναν μεγαλύτερο και ισχυρότερο diesel 2,4 λίτρων. Μάλιστα ο νέος κινητήρας έχει 5άρι κιβώτιο που είναι το ίδιο μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια το εμφανώς ταλαιπωρημένο και σκουριασμένο Hilux έχει διανύσει 1.600.000 χιλιόμετρα! Ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως το μυστικό της επιβίωσης του Hilux έχει να κάνει με την εύκολη επισκευή του και τα φτηνά ανταλλακτικά.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here