ΗΠΑ -Τεντ Καζίνσκι: Η αιτία θανάτου του – Γεννώνται πολλά ερωτήματα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών στις ΗΠΑ ανέφερε πως διασώστες κλήθηκαν στο κελί του Καζίνσκι στο Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο, Μπούτνερ στις 00:23.

Εχθές, 10 Ιουνίου 2023 το ενημερωτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε το θάνατο του Τεντ Καζίνσκι, που ήταν καταδικασμένος για τους φόνους τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 20 κατά την δράση του ως «Unabomber». Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών όντας στην ομοσπονδιακή φυλακή της Βόρειας Καρολίνας .

Ο Καζίνσκι φέρεται να εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του στο ιατρικό κέντρο της φυλακής Μπούτνερ στη Βόρεια Καρολίνα, όπου και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Μία μέρα αργότερα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τις συνθήκες του θανάτου του και σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το ζήτημα και τα οποία μίλησαν στους New York Times, ο Καζίνσκι αυτοκτόνησε στο κελί του.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών ανέφερε πως διασώστες κλήθηκαν στο κελί του Καζίνσκι στο Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο, Μπούτνερ στις 00:23. Έγιναν προσπάθειες για ανάνηψη μέσα στο κελί αλλά και μέσα στο ασθενοφόρο, ενώ μεταφερόταν σε νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς δεν έγινε δυνατή η επαναφορά του.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η αιτία θανάτου του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα και άρα δεν είναι ξεκάθαρο κάτω από ποιες συνθήκες αυτοκτόνησε ο «Unabomber» ή ακόμα και αν υπάλληλοι και αξιωματούχοι των φυλακών θα ήταν σε θέση να κάνουν κάτι παραπάνω για να διασφαλίσουν την ασφάλειά του.

Να σημειωθεί πως η φερόμενη – για την ώρα, μέχρι να επιβεβαιωθεί επίσημα – αυτοκτονία του «Unabomber», συμβαίνει 4 περίπου χρόνια αφού ο καταδικασμένος δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων, Τζέφρι Έπσταϊν κρεμάστηκε στο κελί του στις ομοσπονδιακές φυλακές του Μανχάταν.

Τούτο, όπως είναι αναμενόμενο, γεννά νέα ερωτήματα για την ποιότητα της ασφάλειας, τις παραλείψεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σημαντικό να αναφερθεί και το γεγονός ότι ο Τεντ Καζίνσκι είχε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και εξ αυτού είχε πραγματοποιηθέι η μεταφορά του στην ιατρική πτέρυγα των φυλακών της Βόρειας Καρολίνας το 2021, όταν δηλαδή είχε εκτίσει 25 χρόνια από την ποινή φυλάκισής τους, στις φυλακές υψίστης ασφάλειας Φλόρενς στο Κολοράντο.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here